Wat is Corten Staal

Corten staal in de architectuur - Cortena.nl
Corten staal in de architectuur - Cortena.nl

De ontwikkeling van de materiaal engineering en de noodzaak om een evenwicht te vinden tussen een lange levensduur en het verminderen van tijd en geld dat nodig is voor onderhoudswerkzaamheden resulteerde in de creatie van een hoogwaardige Cortenstaallegering.

Weerstand tegen slechte weersomstandigheden en ongevoeligheid voor roest zijn de kenmerken van Cortena-producten.
Onder invloed van atmosferische factoren wordt Corten staal automatisch bekleed met chroom, koper, silicium en fosfor, waardoor het een aantrekkelijk uiterlijk krijgt van natuurlijk patina.

 

CORTEN STAAL - EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

De materialen die door een speciaal technologisch proces worden verkregen, worden gekenmerkt door uitstekende prestatieparameters en worden door architecten gewaardeerd. Ze combineren visuele kwaliteiten met een lange levensduur en duurzaamheid. Ze vereisen geen extra oppervlaktebehandeling in het productiestadium of bij het latere gebruik.

Naast de uitstekende technische parameters heeft corten staal een zeer aantrekkelijke textuur en kleur, waardoor het een esthetische en tegelijkertijd zeer designgevoelige oplossing is. Dit betekent dat het ook in interieurs te vinden is als vormgevingselement. Het wordt ook gebruikt voor het bouwen van sculpturen en monumenten. De niet gestempelde indruk die we met zijn hulp krijgen, intrigeert enerzijds en anderzijds verrukt de klanten.

Een belangrijk gegeven is dat het gehele productassortiment van betrouwbaar en uitwendig resistent corten materiaal voldoet aan de strenge eisen van de Europese norm EN 100255:2004. De coating die beschermt tegen roest is strak en extreem duurzaam, en voorkomt tegelijkertijd dikteverlies door veroudering en roestvorming.

De materialen die ons bedrijf aanbiedt hebben veel betere eigenschappen dan het traditionele koolstofstaal. Ze zijn veel beter bestand tegen de zogenaamde atmosferische corrosie en hun levensduur wordt zelfs voor enkele honderden jaren beoordeeld, waardoor ze in de top van de materiaalkunde staan.

Het is de moeite waard om te onthouden dat de kernen die worden gebruikt bij de bouw van schoorstenen en rookgaskanalen hun betrouwbaarheid aanzienlijk verhogen dankzij hun weerstand tegen de verbindingen in de gassen die ze overbrengen, ook in industriële omstandigheden.

Een groot voordeel van cor-ten staalproducten is dat ze geen extra thermisch verzinken of poedercoaten hoeven te ondergaan. De patinalaag op hun oppervlak die meestal binnen 18-36 maanden wordt gevormd, biedt voldoende bescherming tegen corrosie.

CORTEN STAAL - TOEPASSING

CORTEN staal- Cortena.nl
CORTEN staal- Cortena.nl

De positieve eigenschappen van corten staal maken dat het gebruikt wordt om de gevels van moderne kantoorgebouwen en grote commerciële gebouwen te bedekken. Het maakt het mogelijk om een aantrekkelijk effect van roestige, ingetogen patina te verkrijgen. Tegelijkertijd reduceert het dankzij zijn functionele eigenschappen de latere noodzaak tot het uitvoeren van kostbaar onderhoud en werkzaamheden op hoogte tot een minimum.

Het cor-ten materiaal wordt, dankzij zijn ongewone uiterlijk, ook gebruikt om decoratieve elementen te creëren. Een van de beste voorbeelden is het gebruik ervan in de constructie van stalen potten. Ze veranderen het beeld van de openbare ruimte op een positieve manier en bieden tegelijkertijd weerstand tegen de omstandigheden buitenshuis, zodat ze kunnen worden gebruikt in huis- en stadstuinen.
Esthetische waarden die verwijzen naar de artistieke trend van het brutalisme maken het solide en duurzame corten staal dat wordt gebruikt voor de productie van industriële decoratieve elementen. Gepatineerde details en roestige decors die in de moderne trend van het minimalisme worden gebruikt, doorbreken perfect de conservatieve toon, waardoor design, sublieme interieurs ontstaan.
De veelzijdigheid van corten staal blijkt uit het feit dat het een uitstekend alternatief is voor traditionele, bakstenen en stenen gebouwde tuinhaarden. Behalve dat het er uitstekend uitziet, is het niet gevoelig voor thermische verschijnselen en vocht, wat vooral in de winter een bedreiging vormt voor de klassieke huis haarden. Corten staalconstructies zijn niet gevoelig voor scheuren als gevolg van temperatuurveranderingen.
Een fontein met gesloten watercirculatie kan ook een element van een kleine tuinarchitectuur zijn, gemaakt van dit materiaal. Een andere toepassing is een functionele en elegante, en vooral milieuvriendelijke bio-brandhaard. Deze kan gebruikt worden in de tuin, maar ook in een tuinhuisje of op een terras.

Hoogwaardige Cortena-producten worden ook gebruikt voor de bouw van gevels, gespecialiseerde containers, duurzame leidingbruggen en waterreservoirs. Het is steeds populairder bij architecten en ontwerpers.

Ontwikkeld door Amerikaanse wetenschappers tijdens de Grote Depressie, is hoogwaardig cortenowska staal een uitstekende oplossing voor zowel functionele als decoratieve toepassingen, ook voor buiten gebouwen.
Wij zijn een fabrikant van professionele metaalproducten voor de bouw, de industrie en decoratieve toepassingen. We hebben vele jaren ervaring in de productie van staalconstructies. Als u op zoek bent naar materialen met een tijdloze duurzaamheid en een geweldige uitstraling - dan nodigen wij u uit om gebruik te maken van ons aanbod.

ROBUUST EN DUURZAAM CORTEN STAAL VAN DE FABRIKANT

Ontwikkeld door Amerikaanse wetenschappers tijdens de Grote Depressie, is hoogwaardig corten staal een uitstekende oplossing voor zowel functionele als decoratieve toepassingen, ook voor buiten gebouwen.
Wij zijn een fabrikant van professionele metaalproducten voor de bouw, de industrie en decoratieve toepassingen. We hebben vele jaren ervaring in de productie van staalconstructies. Als u op zoek bent naar materialen met een tijdloze duurzaamheid en een geweldige uitstraling - dan nodigen wij u uit om gebruik te maken van ons aanbod.

Stabiele cortenGeselecteerde producten

Scroll to top